ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

περί πορισμάτων και νοσούντων αλβανών

Κατατίθεται στη Βουλή άλλο ένα πόρισμα αυτό της Siemens. Μεταξύ των παραπεμπομένων φέρεται και ο Κώστας Σημίτης πρώην πρωθυπουργός.

Το γεγονός αποτελεί ιδίως κοινωνική είδηση γιατί αυτές τις διαδικασίες δεν τις πολυπιστέμαμε ποτέ και δεν ικανοποιούν το θυμό μας ως πολιτών. Η σπίλωση υπολήψεων, προσωρινή ή οριστική νομίζω δεν έχει σημασία στη σύγχρονη πολιτική αρένα. Ολοι το λαμβάνουν υπόψη τους όταν εμπλέκονται και θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα τους ανεγερθεί ανδριάνδας καθώς η δικαίωση δεν αργεί.

Το καλό με το συγκεκριμένο πόρισμα, αν είναι όπως λέει ο τύπος, είναι ότι θα παίξουν πρώτα ονόματα και το πλήθος θα εκτονωθεί. Θα τρέξει τηλεοπτικό αίμα, θα γίνει ντόρος, θα ξεχαστούν όλα γρηγορότερα. Ο κόσμος θέλει αίμα μας λένε τα ΜΜΕ.

Οχι, το θέαμα δεν μας αφορά και αυτού του είδους το θέαμα δεν μας διασκεδάζει. Η ουσία του μας είναι γνωστή δεν συναρτάται με καταδίκες και πρόσωπα και στη συνείδησή μας ξέρουμε καλά τι συμβαίνει.

οσο για τους νοσούντες αλβανούς να το ξεκαθαρίσω:
Πριν καιρό η αλβανίδα οικιακή βοηθός μου ζήτησε βοήθεια για να φέρει στη χώρα και μάλιστα στο νοσοκομείο Ιωαννίνων ανηψάκι της να το δούν οι γιατροί. Το διάβημα ήταν πολιτικά αδύνατο η δε ελληνική πρεσβεία το έκανε δυσκολότερο ρωτώντας το ανήλικο παιδάκι από τι κινδυνεύει η ζωή του και πρέπει να πάει στην Ελλάδα στους θείους του για δέκα μέρες. Το παιδάκι δεν ήταν ενημερωμένο πόσο κινδυνευε και δεν απάντησε οπότε... επίσης δεν ήξερε και ελληνικά.
Παρακάλεσα τον παλιό μου καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο για το παιδάκι αυτό με τη βεβαιότητα ότι δεν θα ασχοληθεί. Με τη βοήθεια της γυναίκας του της Σίσσυς το παιδί ήρθε την επόμενη και ευτυχώς είναι πλέον γερό και δυνατό. Ομως είναι μόνον ένα.

Λοιπόν είναι νομίζω σήμερα η μέρα να το διηγηθώ δημόσια χωρίς φυσικά να έχω οποιαδήποτε γνώμη για τα πορίσματα. Κατά τα λοιπά η ουσιώδης είδηση είναι ότι σειρά ευρωπαϊκών χωρών δεν επαναπροωθεί τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Αυτή τη χώρα φτειάξαμε και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας εμείς οι πολίτες. Προφανώς όχι οι πολιτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: