ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ



του partner wolf - 2/7/2014
Το έμαθα σήμερα από τις ειδήσεις! Εγινε στην Αγγλία και δείχνει ότι ο ρόλος μου ως δικηγορόσκυλου καλά κρατεί. Tην έλεγαν Πέρσυ και είχε πέντα μωρά. Ομως βρέθηκαν άνθρωποι μπροστά της:

Σε μια αποτρόπαια πράξη προέβησαν 4 άνδρες στη Βρετανία. Αφού έκλεψαν το κατοικίδιο μιας οικογένειας, το βασάνισαν μέχρι θανάτου και ανέβασαν βίντεο στο διαδίκτυο

Δύο άνδρες και δύο έφηβοι στη Βρετανία προέβησαν σε μια  αρρωστημένη πράξη. 'Εκλεψαν το κουνέλι μιας οικογένειας και το βασάνισαν μέχρι θανάτου καταγράφοντας σε βίντεο τις αρρωστημένες πράξεις τους.

Η Ρεμπέκα Άτκινσον είδε στο διαδίκτυο το βίντεο και αναγνώρισε το κατοικίδιο της οικογένειάς της. Στο βίντεο αρχικά φαίνονται 3 άνδρες να πίνουν μπίρα σε μια μπανιέρα ενώ μαζί τους έχουν και το κουνέλι. Εν συνεχεία αφού το βασανίζουν, το καίνε ζωντανό και το πετάνε από το παράθυρο!

"Όταν έλαβα ένα μήνυμα που έδειχνε τι ακριβώς συνέβη στο κουνελάκι μας, αηδίασα και σκέφτηκα πόσο αρρωστημένα μυαλά υπάρχουν. Βασάνισαν ένα ζώο και μετά το πέταξαν από το παράθυρο. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί προχώρησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη" δήλωσε ο σύζυγος της κ. Άτκινσον, Άντονι.

"Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου κλαίνε συνέχεια και δεν μπορούν να κοιμηθούν", προσέθεσε.

Το κουνελάκι ονόματι Πέρσι, άφησε πίσω του πέντε μικρά κουνελάκια τα οποία η οικογένεια φροντίζει.

Η οικογένεια έμαθε για την ύπαρξη του βίντεο από φίλους που το είδαν στα social media. Η εικόνα συγκλόνισε τα εκατομμύρια χρηστών οι οποίοι φρόντισαν να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους.

Δύο άνδρες, ηλικίας 19 και 20 ετών και ένας έφηβος, ηλικίας 17 ετών, έχουν συλληφθεί για το συμβάν και ένας 16χρονος παραμένει υπό κράτηση".


Και μην μου πει κανείς ότι πολλά παιδάκια βιντεοσκοπούνται και αναρτώνται στο διαδίκτυο τώρα. Το θέμα μου δεν είναι τι δείχνει το βίντεο αλλά ποιοί σκέπτονται να το τραβήξουν και να το χρησιμοποιήσουν. Και αυτοί είναι μόνον άνθρωποι. Αυτούς τους ανθρώπους θα ήθελα να δω να φοβούνται το νόμο των ανθρώπων καθώς με ευκολία χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες τους και τις ευκολίες που προσφέρει η σύγχρονη πιάτσα όπως το fb για να τρομάξουν, να απειλήσουν, να εκδηλώσουν διαστροφές και ενίοτε να σπάσουν πλάκα θεωρώντας ότι κάθε ηλεκτρονικό καψόνι είναι επιτρεπτό.

Η Πέρσυ άφησε πέντε μωρά. Ενα κοριτσάκι τα ταίζει. Και εγώ, από δώθε σκέπτομαι πότε θα πάρουν πτυχίο νομικής και οι σκύλοι. Θα μπορούσα να αναλάβω pro bono την υποστήριξη της μικρούλας με τα πέντε κουνελάκια της στην αγκαλιά. Αλλά προς το παρόν πτυχία μοιράζονται ασύστολα σε ανθρώπους μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: