ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ο παππούς γιορτάζει

Παρότι έφυγα από τη ζωή εδώ και λίγες μέρες είμαι πάντα εδώ για όσους αγαπώ και συνδέομαι.
Γυρίζω πάντα στο γραφείο και σκαλίζω τους φακέλους. Ανησυχώ για τους φίλους μου.
Αναλογίζομαι τους πελάτες την απόγνωσή τους, το ότι είναι άνθρωποι
Οπως και οι τσιγγάνοι κ. Βούλτεψη, όπως και οι Χαλανδραίοι επίσης.
Αναλογίζομαι τους φίλους μου στο πάρκο που παιδεύονται και τα σκυλιά στα Διγελιώτικα που γαυγίζαμε ο ένας στον άλλο κοιτάζοντας τα αστέρια (που εκεί έχει πολλά).
Στέκω στο πλευρό του Μανόλη που έγινε το νεότερο αφεντικό μου όταν ήρθε σπίτι μας γεμάτος δυσπιστία και φόβο. Δεν θα τον αφήσω ποτέ όπως και τους άλλους τις παρέας. Είμαστε μια τυχερή αγέλη, μια ιδιαίτερη ομάδα, μια οικογένεια για όποιον δεν κατάλαβε.
Σήμερα όμως θα του πω του Μανόλη για τον παππού του που βρήκα στον άλλο κόσμο, όπου ναι, άνθρωποι και σκύλοι ζουν μαζύ, και γάτοι, και κουνέλια, και λύκοι και θεοί.
Είδα τον παππού του να τον καμαρώνει όλος υπερηφάνεια και όποτε του γκρίνιαζε κανένας για τον εγγονό του έλεγε, έτσι είναι τα αγόρια, έτσι ήμουν και εγώ. Τον παππού τον Κώστα το δικηγόρο. Ο οποίος καθόταν στον άλλο κόσμο παρέα με τον παππού το Λευτέρη που έφυγε τόσο νέος στη φυλακή και επί τέλους βρήκε ένα καλό δικηγόρο και ολυμπιακάρα για φίλο. Μανόλη, ο παππούς Λευτέρης και ο παππούς ο Κώστας βλέπουν παρείτσα τηλεόραση και εγώ με το Φυρίκο τους συντροφεύουμε... Δεν θα συνεχίσω. Ξέρω πως έχεις και ένα παππού ζωντανό που είναι δικαστής και σπουδαίος και φοβάται τους σκύλους. Συχώρα τον. Σκέψου ότι είναι και αυτός ολυμπιακός και τόσο μα τόσο μόνος χωρίς εσένα. Δεν ανήκει στην αγέλη μας. την οικογένειά μας, κανείς ποτέ δεν θα του κουνήσει την ουρά. Μόνον υποταγή και φόβο ξέρει. Κόντεψε να τα κάνει πάνω του όταν του μύριζα τον ποπό μια φορά. Καλό μήνα Μανόλη και δικηγρόσκυλοι, δικηγορόπαιδα, δικηγόροι και καταδικασμένοι, είμαστε μια παρέα και μια ομάδα, μια οικογένεια σωστή μόνον αν έχουμε αισθήματα. Αν δεν έχουμε όσο σπουδαίοι και να είμαστε ... κύμβαλον αλλαλάζον.
Ο παππούς ο Κώστας Μανολάκη σήμερα έχει γενέθλια. Ακόμη τον αγαπούν τόσοι και τόσοι, σκέψου μόνον πόσοι δικηγόροι μιλούν στην Ελένη γι΄αυτόν κάθε φορά. Με πόση αγάπη της λένε πως έτρωγε μπουγάτσες στο δικαστήριο και κέρναγε σοκολατίτσες τις γραμματείες. Θα του κάνουμε τούρτα. Ισως έρθει και η μητέρα του που ίσως τον συγχώρεσε που έπαθε φυματίωση και δεν πέθανε εν τέλει, που σπούδασε και δεν πρόδωσε τον γκομενιάρη πατέρα του.
Μανολάκη πές του και εσύ ενα τραγούδι απόψε του παππού του Κώστα. Είναι η οικογένειά σου. Και αν ρίξει κανένα φάσκελο μαζύ με τον παππού το Λευτέρη στους δικαστές, σπουδαίους και "εγκεκριμένους" μην δίνεις σημασία. Το κάνουν με τόοοοοοση χάρη. Και έχει και γενέθλια ο δικηγόρος Κώστας Τροβάς στον παράδεισο σήμερα. Οπότε και κανένα φάσκελο το δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: