ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Σαμαράς: Με την εκλογή Δήμα καθαρίζουν τα σύννεφαΠολιτική προσωπικότητα προερχόμενη από το δεξιό χώρο, Δικηγόρος (για να μην ξεχνιόμαστε) με εμπειρία σε όλα τα επίπεδα εθνική και  διεθνή, δυνάμενη να ασκήσει καθήκοντα και σε περίπτωση εκλογής του Σύριζα στο μέλλον χωρίς γκρίζα σημεία και υπόνοιες και με οικολογικό προφίλ! ο κ. Σταύρος Δήμας με εξαιρετικούς συνεργάτες πάντα  αποτελεί υποψήφιο που μπορεί να εκλεγεί πριν το τέλος του έτους και να διασφαλίσει προσωρινή ισορροπία στα πράγματα μέχρι να αποφασίσει στον κατάλληλο χρόνο να παίξει το χαρτί της αναθεώρησης ο κ. Πρωθυπουργός.

" Επιλέξαμε λοιπόν, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης την καλύτερη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τον Σταύρο Δήμα, πρώην υπουργό και βουλευτή, Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τιμήθηκε με ιδιαίτερες διακρίσεις, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της Προστασίας του Περιβάλλοντος, άνθρωπο που τον εκτιμά η Ελληνική κοινωνία, αλλά και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα και που προφανώς, θα είναι υποψήφιος και στις τρεις προεδρικές ψηφοφορίες, αν χρειαστούν"
Ο Σταύρος Δήμας είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, αλλά και εμπνέει. Ενώνει πολίτες πέρα από κομματικές προτιμήσεις και εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Με την εκλογή του νέου Προέδρου, η Ελλάδα - απόλυτα σταθερή και οικονομικά και πολιτικά πλέον - θα είναι από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Της ηρεμίας, της σταθερότητας και της Ανάπτυξης». 
Η συγκατοίκιση και η συμβολική παρουσία προσώπων που εδραιώθηκε επί χρόνια στο πολιτική προσκήνιο υπήρξε κατάσταση εξισορρόπησης όταν τα κόμματα ήταν ισχυρά. Σε καθεστώς πολιτικής αβεβαιότητας και με το ΠΑΣΟΚ και τον χώρο κατείχε θνήσκοντα η επιλογή συμβολικών λύσεων για το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ολωσδιόλου ανώριμη ως λύση αν όχι επικίνδυνη όπως και η επιλογή προσώπων χωρίς πολιτική ταυτότητα.
Τώρα θα μου πείτε πώς υπολογίζω ότι θα εκλεγεί ο κ. Δήμας και ότι δεν είναι επιλογή ήττας! Πράγματι με βεβαιότητα ήττας δεν θα δέχονταν και πολλοί να εμπλακούν και να αναλάβουν τις συνέπειες της συνολικότερης εξέλιξης για τον τόπο.

Ο Πρωθυπουργός δείχνει μεθοδικότητα που είχε πάντα και πολιτική ευφυία μοναδική ακόμη και στις συγκρούσεις του:

Ο κ. Μπαλτάκος με τις Ρίζες θα καταλάβει το χώρο της δεξιάς των όπλων και της θρησκείας καλύπτοντας το χώρο που άφησε ο κ. Καρατζαφέρης και το πόθεν έσχες του και η επικείμενη καταδίκη της Χρυσής Αυγής.  Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν έχουν παρά να υπολογίσουν το κόστος και το όφελος μιας τέτοιας κατάστασης και όσοι πιστοί προσχώρησαν στο δεξιό συνασπισμό αρχής γεγομένης από τον κ. Καπερνάρο. Λογαριάστε τα κουκιά όσων έχουν ελπίδα τώρα να επανεκλεγούν.

Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία απολύτως επιλογή καθώς όσο ζει ο Σαμαράς και η Κυβέρνηση έχει ρόλο. Μετά είναι ζήτημα πόσοι και αν θα εκλεγούν και με ποιό κόμμα. Ας έχουν λοιπόν το χρόνο ανασύνταξης και τη δυνατότητα να ψηφίσουν με ομόνοια για μια ανάσα ακόμη.

Ο χώρος μετά το ΠΑΣΟΚ με την εξαίρεση ορισμένων "ΔΗΜΑΡΙΤΩΝ" που ίσως το σκεφθούν καλύτερα θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του με το ΣΥΡΙΖΑ ή με κάποιο άλλο σχήμα.
Τα ποτάμια και οι πεδιάδες περιμένουν προς το παρόν εκτός Βουλής.

Συνεπώς αθροιζομένων όσων δεν μπορούν να εκλεγούν στην παρούσα συγκυρία με τους βουλόμενους παράταση βίου κοινοβουλευτικού και τους ανέστιους λόγω δικαστικών περιπετειών το αποτέλεσμα μοιάζει εφικτό.

Ο κ. Σαμαράς τώρα δεν έχει παρά να κερδίσει σταδιακά το χώρο του κέντρου για τη ΝΔ προσθέτοντας τα derelicta του ΠΑΣΟΚ που όμως διατηρούν ισχύ.
Αυτά όμως για αργότερα.

Ο κ. Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης "αποφάσισε" μαζύ με τον κ. Σαμαρά που τον κολάκευσε στην άνω αναφερόμενη δήλωσή του, μοιραζόμενος την επιλογή Δήμα ας σκεφθεί με τη σειρά του τα καλά της "μεθόδου Σαμαρά" και ας αποφασίσει για το μέλλον του μετά "το επίτευγμα του αποτελειώματος του σοσιαλιστικού χώρου".

Ο κ. Τσίπρας ας μην στεναχωριέται πάντως. Το παιχνίδι με άξιους αντιπάλους βελτιώνει και την άλλη πλευρά. 

 Υπενθυμίζεται ότι από τη μεταπολίτευση έως σήμερα έχουν εκλεγεί από τη Βουλή στο προεδρικό αξίωμα οι Μιχαήλ Στασινόπουλος, Κωνσταντίνος Τσάτσος, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Χρήστος Σαρτζετάκης, Κωστής Στεφανόπουλος και Κάρολος Παπούλιας.

ΥΓ. ο κ. Καραμανλής δεν χρειαζόταν να επιστρατεύσει χθες την όμορφη σύζυγό του για να μείνει στο σπίτι. Αρκεί η πρόσφατη ανάσυρση του Βατοπεδίου για να αποδυναμωθεί μια υποψηφιότητα με ρωγμές ανάλογης φύσεως έστω και αν δεν άπτονται του ιδίου. Τουλάχιστον διασώζεται ο κ. Αγγέλου.
Οι υπόλοιποι φερόμενοι υποψήφιοι και οι λοιποί προσδωκούντες έχουν όφελος το κουστούμι και ελπίδα να μην τα καταφέρει ο κ. Δήμας να εκλεγεί οπότε να ξαναέλθουν στο προσκήνιο.








Δεν υπάρχουν σχόλια: