ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο Παράδεισος μπορεί να περιμένει

Η σύγχρονη Ελλάδα έλαβε από τα κοινοτικά πακέτα ποσά επαρκή για να γίνει παράδεισος. Σημαντικό μέρος αυτών διατέθηκαν για έργα υποδομών και ανασυγκρότηση της χώρας. 
Πρωταγωνιστές και "εχθροί" όπως θα άρμοζε στην αμερικανική σειρά Δυναστεία οι οικογένειες Μπόμπολα και Εμφιετζόγλου με ιδιοκτησία των εταιριών Ακτωρ και Μηχανική.

Οι σημερινές ειδήσεις κατατείνουν σε επείγουσα εθνική αυτογνωσία:

Ιδού τα Νομικά μας Νέα:

Η PwC αποδέχθηκε, με έγγραφη δήλωσή της, τον διορισμό της ως αναγκαστικού διαχειριστή της εταιρείας Μηχανική και ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Την διοίκηση της εταιρείας Μηχανική καθώς και την εκπροσώπησή της έναντι τρίτων αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η αναγκαστική διαχειρίστρια PwC η οποία θα διεκπεραιώνει πλέον όλες τις υποθέσεις που αφορούν και εμπίπτουν στην εν γένει οικονομική και εμπορική διαχείριση της εταιρείας.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές πλήρωσε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ και θα αφεθεί ελεύθερος ενώ έγινε και αναστολή της δίωξης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Αθανασίου έδωσε εντολή να ασκηθεί η δίωξη για το ποσό αυτό φοροδιαφυγής, όταν πριν από ημέρες ειδοποιήθηκε ο επιχειρηματίας από τη Διεύθυνση Μεγάλου Πλούτου του υπουργείου οικονομικών να πληρώσει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια εκδόθηκε το ένταλμα για το ποσό αυτό και όταν εμφανίστηκε σήμερα του επιδόθηκε και νέα δίωξη για τα άλλα 2 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά προκύπτουν από τη λίστα Λαγκάρντ και τις καταθέσεις του συγκεκριμένου και άλλων μελών της οικογένείας του. Ο αδελφός του πάντως, Φώτης Μπόμπολας, έχει ήδη καταβάλει το ποσό των 1,8 εκ. ευρώ.
Οι εταιρίες που θα μπορούσαν να κάνουν παράδεισο την Ελλάδα και να αποδείξουν ότι υπάρχει χώρος για το καλύτερο στο αλωνάκι μας μετά από έτη αλληλοσφαγών βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση συνομολόγησης σοβαρών ποινικών αδικημάτων αλλά και οικονομικών δυσχερειών.
Αν και  ο κ. Εμφιετζόγλου θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα άοκνου εργαζόμενου με αμαξίδιο ικανό να εμπνεύσει το σύγχρονο Καπουτζίδη σε τέχνη, αν και φιλότεχνος και εμβρυθείς ιδεολόγος και δημιουργός τίθεται σε  αναγκαστική διαχείρηση.

Αν και ο κ. Μπόμπολας ο καλός φίλος Λεωνίδας έφερε τις αμαρτίες του κόσμου επί έτη ως το πρόσωπο στο οποίο απέκτησε οντότητα ο Βασικός Μέτοχος αν και αγωνίσθηκε ως τέκνο της γενιάς μας με τρόπο μοναδικό για να επιβληθεί στους δεινόσαυρους του παρελθόντος με ήθος και ποιότητα χρειάσθηκε μετά από όλα αυτά να συνδεθεί με τη Λίστα Λαγκάρντ.
Ενα μεγάλο γιατί κυριαρχεί στον κοινό νου.
Γιατί να απολύουμε τον κόσμο όταν τα κοινοτικά χρήματα ρέουν...
Γιατί να καταστρέφονται οι εταιρίες όταν έχουν αναλάβει τις καλυτερες συμφωνίες...
Γιατί οι άνθρωποι να μην μπορούν να ζήσουν καλύτερα αλλά να χρωστούν και τα έθνη να ζητιανεύουν όταν τους έχει δοθεί το καλύτερο οικόπεδο στον κόσμο?

Μιλώντας για τον κατασκευαστικό χώρο η απάντηση βρίσκεται στην Ιστορία. Σειρά ανάλογων εταιριών γνώρισε πάθη και παθήματα λογω της εμπλοκής της με την πολιτική εξουσία προς χάριν των συμβάσεων του δημοσίου. Ακόμη ο καθένας μπορεί να θρηνεί για τα έργα του Μόραλη στο κατεστραμμένο Μον Παρνές μιας άλλης εποχής. Και μαζύ με αυτά για τους μηχανικούς που καταλήγουν αυθαιρετάδες.

Μιλώντας για τη χώρα "το αλωνάκι μας" η πίκρα είναι διπλή. Γιατί τόσο ο σοσιαλισμός όσο και η χριστιανοδημοκρατία δεν επέτυχαν παρά να την αρμέξουν δυναμικά και να την αφήσουν ως άλλη Μπλανς Επιφανί να θρηνεί απόλεμη και καταντροπιασμένη. Χωρίς ήρωες και χωρίς σύμβολα.
Η εθνική αυτογνωσία επείγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: