ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Γυναίκα από χρυσό- αφιερώνεται σε κάθε νέο συνάδελφο!


Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω θερμά του συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας με τους οποίους σύντομα θα επικοινωνήσουμε.


Στο μεταξύ  τους αφιερώνω καθώς και σε όλους τους νέους συναδέλφους την ταινία που κυκλοφορεί αυτό τον καιρό στις αίθουσες και που κανένας δικηγόρος δεν πρέπει να χάσει.

Λέγεται Γυναίκα από Χρυσό και ο δεύτερος ρόλος είναι αυτός ενός νέου δικηγόρου.
Λίγα λόγια για την ταινία:



Γυναίκα από Χρυσό
Γιατί να τη δεις: Δικαστικό δράμα, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνίστρια την Έλεν Μίρεν. Μόλις σου έδωσα τρεις λόγους.
Υπόθεση: «Πενήντα χρόνια μετά την φυγή της από τη Βιέννη, η Μαρία Άλτμαν επιστρέφει στην παλιά της πατρίδα για να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που εκλάπησαν από τους Ναζί, συμπεριλαμβανομένου και του πίνακα «Woman in Gold» του Κλιμτ.
Μαζί με τον άπειρο αλλά θαρραλέο δικηγόρο της, ξεκινά μια μάχη που διαρκεί οχτώ χρόνια και την φέρνει στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ. Στην πορεία, αναγκάζεται να αντιμετωπίζει δύσκολες αλήθειες για το παρελθόν της και θα συνειδητοποιήσει ότι κάποιοι πόλεμοι δεν τελειώνουν ποτέ».
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κέιτι Χολμς, Ράιαν Ρέινολντς, Έλεν Μίρεν, Ντάνιελ Μπριλ, Μαξ Άιρονς, Τατιάνα Μάσλανι
Διάρκεια: 109 λεπτά


Η ιστορία που είναι μια διαδρομή αυτογνωσίας στην ευρώπη του 20ου αιώνα γυρισμένη με μοναδική μαεστρία έχει ένα δικηγόρο (μάλλον αποτυχημένο τον εισήγαγε η μητέρα του στη φίλη της) που αφού πέρασε από διάφορα γραφεία, έκανε γραφείο μόνος, απέτυχε και εκεί, ξαναγύρισε σε μεγάλη εταιρία και ξαναέμεινε μόνος.
Το κουράγιο του και η πίστη του στη δικαιοσύνη είναι ανυπέρβλητα και χωρίς μελοδραματισμούς.
Φυσικά η δικαιοσύνη για την οποία όλοι μα όλοι πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει παρά στην μετά θάνατον ζωή είναι ένα ζητούμενο που κινδυνεύει να σε κάνει γραφικό.
Ομως όχι. Ο νεαρός εγγονός του Σένμεργκ βρίσκοντας τις ρίζες του και τον εαυτό του πεισμώνει και αγωνίζεται δικαιώνοντας την πελάτιδά του αλλά και τον εαυτό του.

Να μην τη χάσει κανείς παρακαλώ ιδιαιτέρως.
ΚΑΝΕΙΣ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: